VRAČILO BLAGA

Potrošnik ima pravico, da v 30 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči na kontaktni naslov: software@agileon.eu  da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojoOdločite. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega Sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Blago mora biti nerabljeno, nepoškodovano in v originalni embalaži z Navodili in etiketami proizvajalca. Možnost vračila ne velja za izdelke, pri katerih je potrošnik odstranil deklaracijo.

Stroške pošiljanja krije pošiljatelj. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa in v celoti izpolnjen obrazec za vračilo / zamenjavo blaga.

Blago pošljite na naslov:

Agileon d.o.o.
Cesta XIV. divizije 51
2000 Maribor

VRAČILO POŠKODOVANIH POŠILJK – REKLAMACIJA

V primeru nezadovoljstva z izdelkom lahko kupec originalno zaprt in nepoškodovan izdelek vrne v 14 dneh od dneva prejema blaga, pri čemer kupec krije strošek vračila.

Seznanitev o stvarni napaki izdelka:
Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati da:

Odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, in nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.

Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.